Zespół Szkół Zawodowych
ul. T. Kościuszki 16
11-500 Giżycko
tel/fax  87 428 32 41

Otrzymaliśmy fundusze na realizację projektów

1. ,,Od praktyki do zatrudnienia - europejskie praktyki szansą na sukces zawodowy

Realizowany w ramach projektu „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” prowadzonego przez FRSE realizowanego w IV osi priorytetowej Innowacje społeczne i współpraca ponadnarodowa w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 (PO WER). 
SEKTOR: Kształcenie i Szkolenia Zawodowe, AKCJA 1. Mobilność Edukacyjna
Nr projektu: 2018-1-PL01-KA102-047611
Okres realizacji: 01.09.2018 - 31.08.2020     Budżet: 270 323,19 zł
PRAKTYKI ZAWODOWE DLA 32 UCZNIÓW W WALENCJI

2. „Program współpracy Zespołu Szkół Zawodowych w Giżycku z otoczeniem społeczno-gospodarczym”.

EFRR_-_poziom.jpg

Realizowany w ramach Osi priorytetowej RPWM.02.00.00 – Kadry dla gospodarki, Działania RPWM.02.04.00 – Rozwój Kształcenia i Szkolenia Zawodowego, Poddziałania RPWM 02.04.01 Rozwój kształcenia i szkolenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014 – 2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 

Nr umowy: RPWM.02.04.01-28-0066/18-00
Okres realizacji: 01.09.2018 - 31.01.2020     Budżet: 917 950,00 zł
Doposażenie pracowni gastronomicznej i hotelarskiej w potrzebny sprzęt.
Miesięczne staże u lokalnych przedsiębiorców i kursy zawodowe dla 50 uczniów w tym:
Kurs na prawo jazdy kat B
Kurs Barmański,
Kurs Barista
Kurs Concierge
Kurs Sommelier
Kurs - Animator czasu wolnego
Kurs - Obsługa programu komputerowego FIDELIO
Kurs prawa jazdy dla 30 osób
Kurs języka angielskiego zawodowego dla technika hotelarza, technika żywienia i usług gastronomicznych.
Kursy dla nauczycieli
Kurs - Mistrz sztuki kulinarnej
Kurs - Kuchnia molekularna
Kurs - Kuchnie i zwyczaje innych narodów
Kurs Obsługa konsumenta
Kurs Dekoracji stołu
Kurs - Obsługa programów hotelowych np. Fidelio
Kurs - Rozpoznawanie ziół i zastosowanie ich w kuchni

ZAPRASZAMY!!!

Zgłoszenia przyjmują p. Marzena Dyndul oraz p. Marta Tyszko