Dnia 14 listopada 2023 roku uczennice naszej szkoły Angelika Bieciuk i Anna Płatek (klasa IVT) wzięły udział w trzeciej edycji ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Bitwa na drobiowe smaki 3” , który odbył się w Studio Kulinarnym „Centrum Smak Kariery” w Warszawie. Głównym składnikiem potraw serwowanych podczas potyczek kulinarnych było polskie mięso drobiowe. Do zaciętej walki „Bitwy na drobiowe smaki 3” stanęło 10 drużyn z różnych szkół gastronomicznych. Nasza drużyna przygotowała azjatycką zupę Tom Yum oraz kurczaka w rumowo – ziołowej marynacie z puree maślanym oraz blanszowanymi warzywami. W trakcie konkursu mogliśmy również wysłuchać prelekcji dietetyka na temat: „Zwalczanie mitów na temat szkodliwości mięsa drobiowego”.
OGÓLNOPOLSKI KONKURS KULINARNY „BITWA NA DROBIOWE SMAKI”
Odsłony: 510